nucsoaraConducerea Primăriei Nucșoara intenționează să ofere o nouă față căminului cultural din satul de reședință, iar în acest scop, în perioada următoare, va investi în ample lucrări de reabilitare și modernizare a acestuia. La ultima rectificare bugetară din 2018, Consiliul Județean Argeș a alocat autorităților locale suma de 100.000 de lei pentru demararea lucrărilor la cămin.

”Din primăvară sper să ne apucăm de lucru la Căminul Cultural Nucșoara. Vor fi lucrări de reabilitare, extindere, modernizare și dotare, iar la finalul acestora vom avea o clădire spectaculoasă, modernă, demnă de statutul de cămin cultural. Lucrările vor continua și anul viitor, pentru că nu vom reuși să terminăm tot ce ne-am propus anul acesta. Proiectul presupune execuția mai multor lucrări de arhitectură la vechea clădire, este o investiție complexă. Valoarea totală depășește 10 miliarde de lei”, afirmă primarul Ion Cojocaru. Pe raza localității mai funcționează alte două cămine culturale, în satele Sboghițești și Slatina.
Pe lângă modernizarea Căminului Cultural Nucșoara, administrația locală are în vedere pentru acest an și refacerea interioarelor la Școala Nucșoara, finalizarea lucrărilor de asfaltare pe DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădetu, finalizarea alimentării cu apă în satul Slatina și asfaltarea drumului local Valea Seacă-Slatina. De asemenea, autoritățile din Nucșoara vor ca anul acesta să se ocupe și de proiectarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor din satul Slatina, zonă în care momentan este introdusă alimentarea cu apă.
Referitor la taxele și impozitele locale, pentru al șaptelea an consecutiv, la Nucșoara acestea nu au fost majorate. Au fost păstrate cuantumurile din 2018, singura modificare apărută fiind cea la taxa pentru gunoi. Începând din 2019, cetățenii vor plăti 4 lei/persoană/lună pentru serviciul de colectare a gunoiului, majorarea tarifului producându-se în urma schimbării politicii tarifare de către operatorul de salubritate. De anul acesta, cantitățile de deșeuri produse la nivel de localitate influențează direct costul serviciului de salubritate, preţul fiind dat de cantitatea totală strânsă într-o lună dintr-o localitate, împărţit la numărul de locuitori.

8 Martie, un omagiu adus FEMEII – acest trandafir al lumii fără de care pământul ar fi un pustiu, iar viaţa n-ar avea farmec. O primăvară senină! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Nucșoara
Primar, Ion Cojocaru