stoenestiÎntârzierea cu care este promulgat bugetul anul acesta ține pe loc investițiile, afirmă primarul comunei Stoenești, Ion Marin. Dacă din punct de vedere al funcționării aparatului administrativ nu sunt probleme, chiar dacă nu se știe clar care va fi suma de bani aferentă anului acestuia, situația nu este deloc îmbucurătoare în ceea ce privește obiectivele propuse pentru dezvoltare.
”Ne descurcăm pentru funcționare din taxele și impozitele încasate. Dar uite că se va încheia primul trimestru al anului și încă nu avem buget, ceea ce este inadmisibil! Nu avem cum să demarăm nicio investiție”, spune edilul șef.

În schimb, primarul din Stoenești, este mulțumit de rezultatul discuțiilor purtate între șefii administrațiilor locale și reprezentanții Guvernului în cadrul ședinței ACoR. ”Ministerele sunt alături de noi, venind în sprijinul investițiilor pe care le avem în vedere. La proiectele cu finanțare europeană se va diminua birocrația, iar la cele cu finanțare guvernamentală ni s-a confirmat ca banii există și că vor fi virați către Primării, imediat ce se va face dovada execuției lucrărilor. S-a discutat și problema cadastrării gratuite, iar noi, fiind tranzitați de drumul național, vom avea prioritate”, a declarat edilul din Stoenești.
Discuții mai puțin fructuoase au fost însă între conducerea Primăriei și operatorul zonal care colectează deșeurile menajere din localitate. ”După ce că de la 1 ianuarie prețul s-a mărit, aproape de a se dubla, cântărirea cantității exacte care se ridică de pe teritoriul comunei Stoenești nu este corectă. În primul rând se colectează atât de la cetățeni particulari, cât și de la firme, concomitent. Firmele au contracte separate, nu e firesc să se amestece gunoiul. Am solicitat în repetate rânduri ca, atunci când vine mașina de gunoi, să fim anunțați, astfel încât o persoană din administrație să fie prezentă, să verificăm și noi cum se face această colectare. Ne-au tratat cu indiferență. Sunt foarte indignat și supărat că nu sunt respectate întocmai clauzele contractuale.”, declară primarul Ion Marin.
Tot referitor la curățenie și poluare, edilul șef le solicită proprietarilor să-și facă igienizarea terenurilor. ”Avem prundișuri în proprietatea obștilor. Albiile râurilor le curățăm noi, administrațiile, dar terenurile private nu sunt treaba noastră. Îi rog foarte mult pe toți proprietarii să-și facă datoria civică și să respecte legea și normele în vigoare. Nu suntem noi, ca UAT, răspunzători pentru ceea ce nu fac ei”, a  mai afirmat edilul din Stoenești.
De 8 Martie să vă fie sufletul senin şi inima curată, precum e cerul cristalin şi noaptea înstelată! La mulţi ani cu bucurii, doamnelor şi domnişoarelor!
Primăria și Consiliul Local Stoenești
Primar, Ion Marin