Tipărire

buzoestiCetățenii comunei Buzoești nu plătesc taxe și impozite majorate anul acesta, administrația publică locală păstrând cuantumul obligațiilor fiscale la nivelul din 2018. Mai mult, persoanele care își vor achita taxele și impozitele până la data de 31 martie 2019, vor beneficia de reducerea cu 10% a valorii acestora.
O singură modificare există, și anume la taxa pentru gunoi, din 2019 aceasta ajungând la 4 lei/persoană/lună. Majorarea se datorează schimbării planului tarifar la plata gunoiului, decizie luată la nivel județean în cadrul ADI Servsal. Altfel spus, s-a trecut la o tarifare pe tonă, atât pentru cetățeni, cât și pentru firme, pe principiul ”plătești cât arunci”. De anul viitor, conform ADI Servsal, se va trece la colectarea deșeurilor din poartă în poartă, fapt ce va conduce și la o mai bună monitorizare a cantității de deșeuri aruncate de cetățeni.

În așteptarea bugetului
De curând, administrația din Buzoești a reluat lucrul la proiectul de asfaltare a drumurilor locale. În prezent se lucrează la amenajarea șanțurilor și a rigolelor pe străzile asfaltate, urmând ca din luna martie să fie asfaltate restul drumurilor incluse în proiectul finanțat prin PNDL. ”Suntem în așteptarea cifrelor de buget, pentru a avea o imagine clară asupra investițiilor pe care le putem derula anul acesta. Avem în plan să demarăm cât mai curând amenajarea unei baze sportive în satul Șerboieni, proiect finanțat din fonduri europene. Devizele pentru lucrări au crescut însă după ultimele modificări din construcții, respectiv majorarea salariului minim la angajații din domeniu. Cofinanțarea Primăriei se ridică acum la aproximativ 8.000 de euro, trebuie să vedem de unde punem acești bani. Mai avem în plan și asfaltarea altor drumuri locale, așadar este nevoie de resurse financiare semnificative. În momentul în care vom avea bugetul, vom știi clar ce putem face”, declară primarul Ion Tănase. Tot în acest an, grădinițele din satele Vulpești și Cornățel vor beneficia de grupuri sanitare amenajate în interior. Autoritățile din Buzoești au primit finanțare de la Consiliul Județean pentru noile grupuri sanitare și vor realiza lucrările până la debutul anului școlar 2019-2020.

Un gând bun, sincere felicitări şi urări de bine tuturor femeilor. La mulţi ani, de 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Buzoești
Primar, Ion Tănase