Tipărire

stolniciVremea bună din luna februarie a făcut posibilă reluarea lucrărilor în cadrul proiectului de asfaltare a DC 139 (satele Stolnici și Cochinești), derulat cu finanțare europeană de autoritățile din Stolnici. Cele două tronsoane ale drumului comunal au fost asfaltate încă de anul trecut, iar acum sunt executate lucrările de artă, pentru completarea procesului de modernizare a căilor de acces.

Se lucrează la amenajarea șanțurilor, asigurarea accesului către proprietăți și amenajarea unui canal pe tronsonul de drum care duce spre exploatațiile agricole din comună. Administrația locală își propune să finalizeze proiectul de modernizare a DC 139 în luna mai. ”În luna martie vom demara lucrările de construcție a dispensarului uman din centrul comunei. Proiectarea obiectivului a fost finalizată, banii sunt alocați în buget, așadar în scurt timp ne vom apuca de treabă. Urmează să organizăm și licitația pentru realizarea unor noi grupuri sanitare la Școala Gimnazială Stolnici, proiect cu finanțare din fonduri europene prin GAL. De asemenea, anul acesta vom continua lucrările de afluire pentru podul construit pe râul Cotmeana, investiție realizată cu fonduri locale”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu, cu privire la stadiul proiectelor administrației din Stolnici.
Pe de altă parte, conducerea administrativă a localității are în vedere pentru viitorul apropiat un proiect de maximă utilitate pentru cetățeni – introducerea gazelor în comună. Momentan, autoritățile din Stolnici se documentează cu privire la pașii necesari implementării acestui tip de proiect și așteaptă apariția programelor de finanțare pentru astfel de investiții. Pentru 2019, pașii propuși în acest sens sunt formarea unei ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară) cu localitățile Hârsești și Lunca Corbului și culegerea datelor pentru studiul de fezabilitate al proiectului pentru introducerea gazelor.

Fie ca veselia, frumuseţea şi spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni! La mulți ani tuturor femeilor, împliniri și multă iubire din partea familiilor!
Primăria și Consiliul Local Stolnici
Primar, Sevastian Pupăză Roșu