domnestiFiindcă primăvara și-a intrat în drepturi mai devreme anul acesta, cel puțin din perspectiva temperaturilor ce permit efectuarea de lucrări de investiții, la Domnești au fost deja demarate câteva obiective.
”Suntem aproape gata cu amenajarea parcului, unde mai trebuie să montăm gazonul sintetic și să turnăm asfalt pe alei, acțiuni pe care nu le-am putut încă realiza din cauza vremii. Estimez însă că la sfârșitul lunii martie obiectivul va putea fi inaugurat. Lucrăm, de asemenea, la racordurile de apă și canalizare, proiect finanțat cu fonduri europene, toaletăm pomii de pa marginea drumurilor, defrișăm acolo unde este nevoie, pentru a asigura funcționarea optimă a liniilor de joasă tensiune și avem în vedere nivelarea drumurilor cu autogrederul. Concomitent, cu fonduri primite de la Consiliul Județean, reabilităm dispensarul uman din localitate”, declară primarul Gabriel Zăvoianu.

Conform estimărilor, de la jumătatea anului autoritățile locale vor trebui să recurgă la o majorare a tarifului pentru serviciile de colectare și depozitare a deșeurilor menajere. ”Faptul că s-a schimbat modalitatea de taxare și că s-au mărit taxele de mediu și depozitare, implicit duce la mărirea tarifului pentru populație. Până acum la noi nu au fost probleme în sensul reticenței oamenilor, dar cred că nu le va veni prea ușor când vom recurge la mărire. În momentul de față se plătesc 6 lei pe lună per locuitor, preț adoptat în funcție de estimările anului trecut. Ideea este că și operatorul ar trebui să fie mai atent atunci când colectează, să nu se mai amestece gunoiul stradal și cel de la agenții economici cu cel de la oameni, pentru a se cântări cantitatea exactă și corectă.”, precizează edilul șef din Domnești.

De 8 martie, doamnelor şi domnişoarelor, să aveţi parte de o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi iubire. La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Domnești
Primar, Gabriel Zăvoianu