receaOdată cu venirea primăverii, în comuna Recea vor demara două investiții importante, dar mai ales utile cetățenilor. Este vorba de extinderea sistemului de alimentare cu apă și asfaltarea a 4,8 km de drumuri comunale.
În ceea ce privește primul proiect, extinderea alimentării cu apă va fi făcută în satele Orodelu și Deagu de Jos – cătun Găinești și va însuma 2,7 km de rețea nouă. Sistemul va fi conectat la stația de apă de la Recea. Conductele pentru realizarea extinderii au fost deja achiziționate de autorități, urmând ca imediat ce vremea va permite să fie demarate lucrările. Pentru această investiție, Consiliul Județean Argeș a alocat Primăriei Recea suma de 150.000 de lei la rectificarea bugetară de la finalul anului trecut. Tot în primăvară vor începe și lucrările de asfaltare a trei drumuri comunale. ”Este un proiect finanțat cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, banii au fost alocați, proiectarea este făcută, așadar în scurt timp ne vom apuca de treabă. Vor fi asfaltați aproximativ 4,8 km de drumuri comunale, însemnând cele două centuri ale comunei, pe est și vest, și drumul care le leagă, cel care duce spre Poiana Târgului. La finalul acestei investiții, în comuna Recea vom avea circa 17 km de drumuri comunale asfaltați, iar pe viitor sperăm să putem moderniza și alte drumuri”, declară primarul Marin Pană.

Începând din luna februarie, Serviciul de Gospodărire Comunală din subordinea Primăriei Recea se bucură de noi dotări. Administrația locală a accesat fonduri europene prin GAL anul trecut și a achiziționat de curând trei utilaje destinate efectuării de lucrări de gospodărire în localitate. Este vorba de o vidanjă de 7 tone, un plug de zăpadă și o autobasculantă cu capacitate de 3,5 tone. Acestea au ajuns în curtea Primăriei în cursul lunii februarie, alăturându-se celorlalte utilaje deținute de autorități, un buldoexcavator și un tractor.
Pe de altă parte, administrația publică locală nu a majorat taxele și impozitele anul acesta, fiind aplicată doar indexarea cu rata anuală a inflației. În ceea ce privește taxa pentru salubritate, aceasta va fi anul acesta de 3 lei/persoană/lună (36 lei/an). Proprietarii gospodăriilor care nu locuiesc pe raza comunei/dețin case de vacanță vor achita taxa aferentă unei singure persoane pentru tot anul.  

Să purtaţi mereu în suflet spiritul primenitor al acestui anotimp, să aveţi parte de o viaţă plină de împliniri, dragoste şi armonie cu sine şi cei dragi. De 8 martie, la mulţi ani tuturor femeilor!

Primăria și Consiliul Local Recea
Primar, Marin Pană