cepari”Dacă bugetul nu va fi adoptat curând, nu vom avea cu ce plăti salariile! Și asta e doar una din consecințele directe ale tergiversării birocratico-politice din țara asta. Fără buget, suntem blocați pe toate planurile, stagnăm, nu putem funcționa”, declară primarul comunei Cepari, Cristian Ciobanu.
Dincolo de această situație extrem de neplăcută - o realitate cu care se confruntă toate instituțiile publice din țară, birocrația frânează și demersurile declarate ”urgente”. ”De anul trecut, de când am avut calamități în urma inundațiilor, s-au alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor, în urma raportului întocmit de echipa de specialiști de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ei bine, nici până în prezent nu am putut interveni pentru reparațiile impuse pe aceste drumuri, din cauza birocrației licitațiilor. Nu am putut reabilita decât tronsoanele mai mici, la care s-a putut face atribuire directă.”, spune edilul șef din Cepari.

O altă problemă, generală de altfel, este creată, conform afirmațiilor primarului din Cepari, de clauzele contractuale ale firmei ce colectează gunoiul menajer. ”Noi, ca instituție, suntem obligați să strângem taxele de gunoi, taxe pe care le percepe firma care colectează deșeurile. În cazul în care oamenii nu achită aceste dări, suntem noi buni de plată. Firma este privată, prestează niște servicii direct cetățenilor și atunci e firească întrebarea: de ce suntem noi, Primăria, răspunzători în cazul neachitării ? Dacă omul nu-și plătește factura la curent sau cablu, respectivele firme îmi impută mie, ca autoritate locală ? Acestea sunt probleme cu care ne confruntăm și pe care forurile superioare, îndreptățite, ar trebui să le rezolve”, a mai afirmat șeful executivului din Cepari.

8 Martie să vă însenineze sufletul, să vă fie prilej de bucurii, rod al dorințelor împlinite! La mulți ani, doamnelor şi domnişoarelor!
Primăria și Consiliul Local Cepari
Primar, Cristian Ciobanu