Slobozia centruDupă modernizarea școlilor și a dispensarului uman, primarul Petre Funie a gândit pentru 2019 un proiect menit să ofere un nou aspect centrului comunei, conștient fiind de faptul că zona respectivă este o carte de vizită pentru cei care trec prin localitate, dar și un punct de referință pentru cetățenii localității.

”Proiectul de modernizare a centrului comunei îl aveam în plan de mai mult timp, dar a fost prioritară asigurarea utilităților, apă, canalizare, drumuri, școli, dispensar. Acum a venit și rândul centrului comunal. Avem deja schițat un plan cum ar urma să arate zona, una cu atât mai importantă cu cât aici avem sediul Primăriei și noua Casă de Cultură. Va fi un parc cu alei, băncuțe, fântână arteziană, ceas și loc de joacă pentru copii, astfel încât să placă tuturor categoriilor de vârstă. Anul acesta vom demara lucrările”, declară primarul Petre Funie.

Noi drumuri vor fi asfaltate
Proiectele locale vor continua și anul acesta. După modernizarea școlilor primare, nr. 1 și nr. 2 Slobozia, anul acesta va fi reabilitată Grădinița nr. 3 Slobozia. Lucrările vor consta în amenajarea grupurilor sanitare în interior, schimbarea acoperișului, reabilitarea sălilor de clasă și anveloparea termică a clădirii. De asemenea, la Școala cu clasele I-VIII Slobozia, cu ajutorul unor fonduri europene accesate printr-un proiect în cadrul GAL, anul acesta va fi construit un teren multifuncțional de sport. Și procesul de modernizare a drumurilor din localitate va fi continuat în 2019. ”Obiectivul nostru este ca anul acesta să asfaltăm strada Ion Creangă, drumul care face legătura cu DJ 702 F, în lungime de aproximativ 1 km. Totodată, în asociere cu Consiliul Județean, vom asfalta un tronson de 820 de metri pe DJ 702 F. O veste foarte bună este aceea că și DJ 503, cel care pleacă de la limita cu județul Dâmbovița, trece prin Slobozia și asigură legătura cu A1 va fi asfaltat începând de anul acesta. Investiția aparține Consiliului Județean și va fi realizată prin PNDL”, precizează primarul Petre Funie. Din seria obiectivelor propuse pentru anul în curs mai fac parte modernizarea iluminatului public din comună, suplimentarea sursei de apă prin realizarea a încă trei foraje de apă și punerea în funcțiune a rețelei de canalizare.