Tipărire

stefan cel mareFinalizarea dispensarului uman din centrul comunei, continuarea lucrărilor de reabilitare interioară a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare și, în funcție de fondurile alocate de administrația județeană, asfaltarea unui drum în satul Glavacioc, sunt cele mai importante obiective ale conducerii locale pentru anul în curs. De asemenea, cu fonduri europene, în comună va fi realizat un sistem de monitorizare video.

”Lucrările la dispensar se apropie de finalizare, se lucrează la interior, la montarea gresiei, faianței și a parchetului. Ne dorim ca în primăvară dispensarul să fie funcțional. În ceea ce privește plățile lucrării, am solicitat Consiliului Județean să ne sprijine cu cofinanțarea de 3 miliarde de lei, care trebuie achitată. În cazul reabilitării școlii, cred că la sfârșitul lunii februarie va fi gata corpul cu laboratoarele, la care se lucrează acum. Vrem să facem și o toaletă nouă pentru acest corp, precum și un depozit. Nu în ultimul rând, orice leuț de la Consiliul Județean pentru drumuri pe care o să-l avem în plus în bugetul local o să-l alocăm pentru reabilitarea drumurilor din satul Glavacioc. Intenția ar fi să asfaltăm măcar 1 km de drum în acest sat”, declară primarul Niculae Vidan.
Tot anul acesta va fi implementat un proiect care vizează montarea unui sistem de supraveghere video în comună. ”Vor fi montate peste 20 de camere video pentru monitorizarea celor patru intrări în comună și a zonei centrale. Vorbim de camere video performante, care vor avea capacitatea de a înregistra și numerele de înmatriculare ale mașinilor care tranzitează localitatea. Proiectul a fost declarat eligibil și va fi realizat cu fonduri europene, prin AFIR”, precizează primarul Niculae Vidan.