negrasiAnul 2018 s-a încheiat cu un nou proiect bifat pentru autoritățile din comuna Negrași: construcția unui dispensar uman în satul de centru. Unitatea medicală fost realizată cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, este funcțională și dispune și de o farmacie. În 2019, atenția primarului Constantin Alexandru se îndreaptă către proiecte care vor contribui la modernizarea infrastructurii de educație și a celei de drumuri. Prioritară este anul acesta demararea lucrărilor de reabilitare a Școlii cu clasele I-IV Bârlogu.

”La rectificarea bugetară a Consiliului Județean din luna decembrie ne-a fost alocată suma de 100.000 de lei pentru reabilitarea școlii. Suntem la a treia licitație cu proiectul pentru această școală, sper ca aceasta să fie și ultima. Valoarea de investiție a obiectivului este de aproximativ 13 miliarde de lei vechi. Lucrările prevăd consolidarea clădirii, schimbarea acoperișului, grupuri sanitare noi, montarea unei centrale termice, împrejmuirea și realizarea unui teren multifuncțional de sport”, declară primarul Constantin Alexandru.

Proiecte pentru asfaltarea drumurilor
Pe de altă parte, modernizarea drumurilor locale constituie un alt obiectiv important anul acesta la Negrași. Proiectele aflate în lucru la nivelul administrației locale vizează asfaltarea mai multor drumuri din satele Bârlogu (1,8 km) și Negrași (1,3 km), după cum urmează: strada Bisericii (800 metri), strada Baraj (500 metri) și strada Dispensarului (500 metri) în satul Bârlogu și strada Bisericii (800 metri) și strada Cantacuzu (500 metri) în satul Negrași. Un alt proiect care va fi implementat anul acesta este cel de amenajare a unui teren multifuncțional de sport la Școala ”Petre Badea” Negrași. Conform autorităților locale, terenul de sport va fi gata în luna iunie. De asemenea, conducerea localității vrea să întocmească în următoarea perioadă un proiect pentru reabilitarea Școlii ”Petre Badea” Negrași, principala unitate de învățământ din comună.