davidestiDupă 10 ani de mandat, la începutul lui 2019, primarul comunei Davidești, Ion Sandu, are dovada clară că, în privința investițiilor publice din localitate, lucrurile se îndreaptă în direcția potrivită. Cifrele vorbesc de la sine.
”În 2008, când am devenit primar, UAT Davidești avea datorii de 10 miliarde de lei vechi. După 10 ani, nu doar că avem datorii ”0” ci, în acest răstimp, s-au realizat investiții de 100 de miliarde de lei”, declară edilul șef.

Pentru anul în curs, direcțiile de acțiune sunt clar creionate. ”Vestea care va fi primită cu mare bucurie este că vom începe, pe fonduri proprii, o campanie de asfaltare, în funcție de buget. Pentru anul acesta ne-am propus să modernizăm cel puțin 1 km. Evident, vom finaliza proiectele cu finanțare guvernamentală prin PNDL 2. Avem deja terminată canalizarea la Olteanca, și în proporție de 80%, asfaltarea DC 85. În ceea ce privește extinderea canalizării pe DC 85, etapa a II-a, am fost aleși, conform selecției aleatorii pentru verificare de către ANAF, așadar că vom demara execuția obiectivul după încheierea procedurii. ”, spune primarul Ion Sandu.
La capitolul învățământ, conducerea administrației și-a propus reabilitarea totală a școlii primare din Davidești și speră ca și până acum în sprijinul Consiliului Județean. ”Am avut o colaborare foarte bună cu Consiliul Județean, conducerea instituției fiind foarte receptivă la solicitările noastre în ceea ce privește modernizarea școlilor și a sistemului de apă și sper ca și anul acesta să fie la fel”, afirmă șeful executivului.
Din fonduri proprii, administrația locală va continua montarea camerelor de supraveghere în satele Davidești și Voroveni. ”Avem montate 13 camere la Conțești și vom instala încă 15 în cele două sate menționate, la intersecții și instituțiile publice, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.”, explică edilul șef.
Tot pe lista priorităților se află și reabilitarea totală a acoperișului Bisericii Sf. Constantin și Elena din satul Davidești.