Tipărire

racaFinalizarea proiectelor aflate în derulare la nivelul comunei constituie principalul obiectiv al administrației comunei Râca pentru anul în curs. Totodată, în 2019, în localitate urmează să fie implementat un nou proiect cu fonduri europene, de această dată fiind vorba de o investiție în zona de agrement.

”Finalizarea lucrărilor la canalizare și la modernizarea drumurilor este prioritară anul acesta. Ambele proiecte se derulează cu fonduri guvernamentale, prin PNDL 1 și 2, iar pentru cofinanțarea lucrărilor vom fi sprijiniți în continuare de către Consiliul Județean. La modernizarea drumurilor mai avem de executat 8% din proiect, însemnând amenajarea șanțurilor și a acostamentelor. Asfaltul a fost turnat pe toate cele trei drumuri comunale. La canalizare mai sunt de executat 14% din lucrările cuprinse în proiect, adică mai sunt de amplasat și de echipat stațiile de pompare. Sunt două proiecte importante, cu impact major în rândul cetățenilor și pe care anul acesta le vom duce la bun sfârșit”, declară primarul Georgel Burcea.

Cazurile sociale, în atenția autorităților
Tot anul acesta, în apropierea școlii din comună, urmează să fie construit un teren multifuncțional de sport destinat tuturor locuitorilor. Investiția va fi realizată cu fonduri europene, grație unui proiect realizat și depus de autoritățile locale în cadrul GAL. Finanțarea alocată este de 53.000 de euro, sumă la care se va adăuga o cofinanțare din partea Primăriei Râca. Pe de altă parte, în acest început de an, primarul Georgel Burcea are de rezolvat și un obiectiv social. Este vorba de găsirea unor locuințe sau a unor spații pentru locuit pentru două familii de asistați sociali din comună, rămase fără case în urma unor incendii. ”Momentan, o familie locuiește într-un vechi local în care a funcționat Primăria în trecut, iar pentru o altă familie am reușit să amenajăm o cameră în cadrul Centrului Multifuncțional din localitate. Dar acestea sunt soluții provizorii. Este vorba de două femei, cu câte cinci copii fiecare, fără soți. Ne gândim ca pentru o familie să reabilităm acel fost sediu al Primăriei, astfel încât să poată locui permanent acolo, iar pentru cealaltă familie să găsim o altă locuință sau să achiziționăm un container pentru locuit. Analizăm toate soluțiile posibile și cu siguranță îi vom ajuta. Facem drumuri, facem canalizare, asigurăm oamenilor utilitățile necesare, dar trebuie să ne gândim și la cei aflați în nevoie, așa cum sunt aceste două familii”, adaugă primarul Georgel Burcea.