Tipărire

domnesti2019 este în opinia primarului din Domnești, Gabriel Zăvoianu,  reprezentativ din perspectiva concretizării eforturilor realizate de către administrațiile locale în ultimii doi ani. Este anul în care se va putea măsura nu doar în vorbe, ci în fapte, străduința și munca depusă de autoritățile locale.
”Traversăm o perioadă în care se implementează proiectele pentru care am muncit, în care vor deveni palpabile și vizibile prin lucrări dosarele pentru fiecare obiectiv, în care va fi răsplătită strădania funcționarilor pe care nu a putut-o cuantifica nimeni. Când spun asta mă refer la majoritatea localităților din Argeș, care anul acesta vor demara execuția proiectelor pentru care au obținut finanțări guvernamentale sau europene. Drumul de la idee la faptă este unul lung și anevoios, dar cred că în acest an putem culege o mare parte din roade” declară edilul șef din Domnești.

”Argumentele” domniei sale pentru localitatea unde este șef al executivului sunt proiectul finanțat prin PNDL 2 – realizarea branșamentelor la rețeaua de apă și a racordurilor de rețeaua de canalizare, investiție pentru care a fost realizată organizarea de șantier, precum și declararea eligibilității pentru obținerea unui grant european, prin Programul Operațional Regional, în vederea amenajării și dotării unei grădinițe în incinta fostului internat al liceului.
”Imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările pentru realizarea branșamentelor și racordurilor. Ulterior, vom încerca găsirea unui operator care să administreze rețelele de utilități.  În ceea ce privește amenajarea grădiniței, după declararea eligibilității, suntem în procedura de evaluare financiară și tehnică a documentației. ”, explică primarul Gabriel Zăvoianu.
Nu doar proiecte cu finanțare guvernamentală sau europeană vor fi implementate anul acesta la Domnești. ”Avem pregătite documentațiile pentru asfaltarea străzilor Spiru Haret și Aninoasa, drumuri pe care, fără îndoială, le vom moderniza cu fonduri proprii. Pe lista noastră se află, de asemenea, amenajarea parcului spitalului”, spune șeful executivului.
Un mare avantaj pentru localitate, având în vedere că până la sfârșitul anului vor exista toate utilitățile, inclusiv rețea de gaze, ar fi modernizarea drumului spre Câmpulung, a cărui stare actuală precară constituie, fără îndoială, o piedică în calea unor potențiali investitori.