ratestiLa finalul anului trecut, Primăria Rătești a primit prin alocare bugetară de la Consiliul Județean suma de 150.000 de lei pentru demararea construcției unui dispensar uman în satul Furduiești. În primele luni ale anului autoritățile locale se vor ocupa de întocmirea proiectului, iar din primăvară vor fi demarate lucrările de amenajare a noii unități medicale.

Primăria Rătești va contribui cu fonduri din bugetul local pentru realizarea investiției, acesta urmând să fie cel de-al treilea dispensar care va funcționa pe raza comunei. La fel de importante sunt și lucrările pe care administrația din Rătești intenționează să le facă la școlile din satele Pătuleni și Furduiești. Acoperișurile școlilor urmează să fie schimbate și vor fi montate sisteme de termoizolație. Pe lista obiectivelor pentru anul în curs se mai află reabilitarea prin pietruire a drumurilor comunale și a celor de exploatare agricolă, dar și reactualizarea PUG-ului localității.

Proiecte pentru gaze și canalizare
Conducerea localității vizează însă și alte investiții pentru viitorul apropiat, unele de maximă utilitate pentru cetățenii din Rătești. Este vorba de introducerea canalizării și a gazelor în localitate. ”Avem două proiecte pentru introducerea canalizării. Unul care cuprinde satele Tigveni și Pătuleni, care a fost depus la Ministerul Dezvoltării și pentru care așteptăm răspuns privind alocarea finanțării. Cel de-al doilea proiect, pe care îl avem în lucru acum, are în vedere introducerea canalizării în satele Rătești, Furduiești, Ciupa Mănciulescu, Nejlovelu și Mavrodolu. În primăvară îl vom depune și pe acesta la minister. Facem și primele demersuri pentru introducerea gazelor în comună. Am avut o discuție cu reprezentanții Transgaz pe această temă și ne vom asocia cu alte comune din zonă pentru realizarea unui proiect pentru introducerea gazelor”, declară primarul Cornel Petrică. Totodată, anul acesta se încearcă obținerea unei finanțări de la Guvern pentru reluarea lucrărilor la baza sportivă din satul Tigveni, investiție începută în urmă cu mai mulți ani pe baza Ordonanței 28. Rămânând în sfera investițiilor în zona de agrement, autoritățile locale au depus anul trecut la AFIR un proiect pentru amenajarea unui teren multifuncțional de sport în spatele școlii din Tigveni. Urmează să fie aprobată finanțarea, iar din primăvară vor fi demarate lucrările la terenul de sport.