# Interviu cu primarul comunei, Ion Mihai
popestiVizibil schimbată în bine în decursul ultimilor ani, comuna Popești își continuă și în 2019 parcursul spre dezvoltarea locală. Despre proiectele aflate în curs de realizare, dar și despre investițiile viitoare am stat de vorbă cu primarul localității, Ion Mihai.
- Dle primar, cum începe anul 2019 pentru administrația comunei Popești, ce proiecte aveți în desfășurare în prezent?

- Primul și cel mai important ar fi cel de asfaltare a 6,5 km de drumuri de interes local, derulat prin PNDL. Mai sunt de asfaltat 900 de metri de drumuri, împărțiți astfel: strada Dealului – 380 metri, în satul Popești, strada Albulești – 311 metri, în satul Palanga și strada Cimitirului – 222 metri, în satul Palanga. În plus, mai trebuie amenajate șanțurile și podețele pe drumurile asfaltate și un pod pe Drumul Morii, în satul Purcăreni. Sperăm ca toate lucrările să fie gata în această primăvară. Ulterior intenționăm să accesăm noi fonduri de la Guvern pentru asfaltarea drumurilor rămase nemodernizate, ar fi vorba de circa 5 km de drumuri comunale. Totodată, ne ocupăm de amenajarea unui loc de joacă în satul Popești. Am achiziționat dotările (leagăne, tobogane, bănci) și suntem în curs de obținere a autorizației necesare tăierii plutelor din zona unde vrem să facem locul de joacă. În scurt timp și copiii de aici se vor putea bucura de un loc de joacă, la fel cum se întâmplă în restul satelor unde au fost construite locuri de joacă anul trecut.
- Comuna nu are un cămin cultural, aceasta fiind una dintre preocupările dvs. încă de la preluarea mandatului. Cum stau lucrurile în această direcție?
- Încă de la începutul mandatului mi-am îndreptat atenția către întocmirea unui proiect pentru construcția unui cămin cultural în comună. Proiectul a fost depus la Guvern și s-a obținut finanțare externă pentru implementarea lui. Acum se află în faza realizării procedurilor de achiziție a lucrărilor. S-au înscris patru firme la licitație, și în curând va fi desemnat un câștigător. Ceea ce înseamnă că anul acesta va fi demarată construcția unui cămin cultural în comuna Popești, în punctul Conac Belu. Cu fonduri europene, vizavi de Școala ”Victor Țârcovnicu” Slobozia, vom amenaja un teren multifuncțional de sport, cu gazon sintetic. Valoarea finanțării alocate prin GAL este de 53.000 de euro, iar noi vom contribui cu alți 30.000 de euro din bugetul local. Proiectul tehnic este făcut, urmează avizarea la AFIR, eliberarea autorizației de construcție din partea Primăriei și demararea lucrărilor, cel mai probabil în această primăvară.
- Mai sunt și alte obiective pe care vi le propuneți pentru perioada următoare?
- Da, sigur. Preocuparea pentru realizarea unor proiecte care să îmbunătățească nivelul de trai al cetățenilor este una permanentă. Avem făcut un studiu de fezabilitate pentru introducerea gazelor, urmează să fie luate avizele topo, geo și mediu și apoi dosarul va fi depus la minister. Proiectul vizează introducerea rețelei de gaze pe o lungime de 15,5 km, iar conducta de gaze ar urma să plece din satul Purcăreni. De asemenea, avem depuse la Ministerul Dezvoltării două proiecte pentru introducerea canalizării în comună. Un proiect vizează introducerea utilității în satele Purcăreni și Slobozia, iar celălalt în satele Popești și Palanga. Așteptăm răspunsul ministerului privind aprobarea finanțărilor. De asemenea, vreau să ofer un alt aspect fațadei sediului Primăriei. Mă refer la aplicarea unei vopsele decorative, amenajarea unei alei cu pavele și a unui loc de recreere cu foișor în fața clădirii.