rociuAnul a început cu o extraordinară reușită pentru administrația locală și, implicit, pentru locuitorii comunei Rociu. În 22 ianuarie a fost semnat contractul de execuție pentru introducerea sistemului de  canalizare și epurare a apelor uzate pentru satele Șerbănești și Gliganu de Sus.
Bucuria este cu atât mai mare, cu cât, încă din august 2017, s-a obținut finanțare pentru acest obiectiv, prin Ministerul Dezvoltării, însă din cauza contestării rezultatelor licitației și a reluării procedurii, de-abia după aproape doi ani obiectivul poate fi demarat.

”Antreprenorii care vor realiza lucrarea sunt SC General Trust Argeș SRL și SC Coni SRL - cele două firme câștigătoare ale licitației. Termenul de execuție este de 36 de luni, lucrarea însemnând 18,4 km de rețea, cu stație de epurare amplasată între cele două sate. Valoarea investiției este de 87 miliarde de lei plus TVA.”, declară primarul din Rociu, Aurel Bălășoiu.
Sistemul de canalizare ce va fi realizat la Rociu acoperă 70% din gospodăriile comunei, stația de epurare permițând eventuale extinderi.
”Canalizarea este așteptată de mult de către locuitorii din Rociu, fiind o utilitate de bază, un indicator al progresului și civilizației, spre care tindem”, a mai spus șeful executivului.