Tipărire

cicanesti dispensar 2Cu fonduri proprii, de anul acesta, conducerea administrației din Cicănești va începe reabilitarea și modernizarea dispensarului uman. De asemenea, în parteneriat cu alte două comune va fi realizat un proiect de introducere a alimentării cu gaze.
”Suntem în faza de proiectare, pe care sper să o finalizăm până la apariția bugetului. Clădirea în care funcționează Dispensarul necesită reparații capitale, costurile estimative fiind de 100 de mii de euro”, afirmă primarul Ion Ionescu.

Un alt demers important pe care edilul șef l-a început este explorarea potențialelor direcții de acțiune prin care se pot accesa fonduri pentru introducerea rețelei de gaze în comună. ”Împreună cu localitățile Arefu și Corbeni ne vom constitui într-o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, pentru a realiza un proiect comun. Rețeaua de gaze ar fi un pas deosebit de însemnat pentru creșterea gradului de confort al locuitorilor comunei”, spune șeful executivului.
Evident, proiectele începute vor fi finalizate. Amintim aici de modernizarea Școlii Nicolești (proiect realizat cu fonduri guvernamentale), obținerea avizelor pentru intrarea în sistem a curentului produs de centrala fotovoltaică și terminarea lucrărilor de artă aferente proiectului de modernizare a drumurilor din localitate realizat prin PNDL 1.