stolniciFie că vorbim de proiecte cu finanțare din sursă externă sau din bugetul local, investițiile nu vor fi deloc puține la număr anul acesta în comuna Stolnici. Pe lângă lucrările aflate în desfășurare, conducerea administrativă a localității va demara în 2019 proiecte pentru care a obținut finanțare anul trecut. Primul dintre acestea este dispensarul medical ce urmează a fi construit în centrul comunei, în vecinătatea Primăriei.

”Proiectarea lucrărilor a fost finalizată în luna decembrie, astfel că imediat ce vremea va permite desfășurarea lucrărilor, vom emite ordinul de începere a acestora. Dispensarul va dispune de toate utilitățile și dotările în conformitate cu standardele medicale și va deservi întreaga populație a comunei. Proiectul va fi realizat cu fonduri prin PNDL. De asemenea, din primăvară ne vom apuca de amenajarea unor grupuri sanitare la Școala Gimnazială Stolnici, proiectul aflându-se în perioada realizării procedurilor de achiziție a lucrărilor. Finanțarea pentru aceste investiții provine din fonduri europene prin GAL”, declară viceprimarul Radu Safta.

Proiect pentru asfaltarea unor noi drumuri
Pe de altă parte, în primăvară vor fi reluate lucrările la modernizarea DC 139, în satele Stolnici și Cochinești. Acestea au fost sistate la venirea iernii. Proiectul se derulează cu finanțare europeană prin AFIR. Tronsoanele de drum incluse în proiect au fost deja asfaltate, dar mai sunt de dalat șanțurile de-a lungul drumului. Termenul de finalizare al proiectului este septembrie 2019. Tot în scopul modernizării infrastructurii de circulație, administrația publică locală are în vedere atragerea unor fonduri externe pentru asfaltarea altor rute comunale. Este vorba de asfaltarea DC 142 și a DC 149 precum și a patru ulițe comunale, în satele Stolnici și Vlășcuța. În completarea lucrărilor de asfaltare, șanțurile de pe aceste tronsoane de drum ar urma să fie betonate și dalate. Cererea de finanțare pentru acest proiect ar urma să fie depusă anul acesta la AFIR.