Tipărire

stoenestiPentru 2019, primarul Ion Marin are două direcții de acțiune primordiale, două obiective de anvergură, care vor schimba viața locuitorilor. Este vorba de implementarea proiectului de reabilitare a rețelei de apă și introducerea a canalizării în comună, investiție în valoare de 98 de miliarde de lei vechi, a cărei licitație de apropie de finalizare, și de introducerea rețelei de gaze.

”Pentru rețeaua de alimentare cu gaze avem deja documentația pusă la punct, cu tot cu avizele necesare. Rămâne doar să identificăm sursa de finanțare și să optăm pentru soluția cea mai viabilă, astfel încât acest proiect să prindă contur. Din punct de vedere financiar, sper să obținem tot fonduri guvernamentale, prin PNDL 3. Avem două opțiuni: să depunem proiectul de sine stătător, pentru comuna Stoenești, sau să depunem un proiect comun pentru introducerea rețelei de gaze în localitățile Stoenești, Cetățeni, Malul cu Flori
(Dâmbovița) și Văleni (Dâmbovița). Totul depinde de cum sunt prevăzute fondurile. Și în cazul alegerii celei de-a doua dintre variante, comuna noastră este prima în care se vor începe lucrările, deoarece magistrala se află chiar lângă satul Piatra din Stoenești.”, declară primarul Ion Marin.
În ceea ce privește investițiile sau lucrările din surse proprii, acestea vor fi stabilite, conform declarației edilului șef, după adoptarea bugetului. „Ce pot să vă spun la ora actuală este că sigur vom construi o punte pietonală în satul Slobozia, în punctul Cocești, pentru a veni în sprijinul și pentru siguranța copiilor, care traversează în acest moment valea pe o punte deteriorată”, a mai spus șeful executivului din Stoenești.