Tipărire

albestiChiar dacă anul de-abia a început, investițiile în comuna Albeștii de Argeș sunt în plină desfășurare. Cu fonduri primite de la Consiliul Județean, administrația locală a început modernizarea interioară a Școlii Albeștii de Argeș și a acoperișului clădirii noi a unității de învățământ.”Având în vedere că modernizările vizează interiorul școlii, vremea nu este un impediment. Lucrările nu vor dura mult, ținând cont de ritmul în care se derulează.”, spune primarul Gabriel Popa.


Un altă investiție importantă, ce se va derula pe parcursul a mai mulți ani, este modernizarea drumurilor. ”Am finalizat licitația pentru un proiect amplu: asfaltarea a 14,7 km de drumuri din localitate. Conform estimărilor noastre bugetare, vom putea anul acesta să modernizăm în jur de 4-5 km. Evident, vom încerca să găsim și alte surse de finanțare decât cele proprii, pentru a avea randamentul dorit. Tot la începutul anului, imediat ce ne permite vremea, începem și construirea podului spre Dumirești, în regie proprie, cu ajutorul celor ce primesc ajutor social conform Legii 416. Am ales această variantă pentru a diminua pe cât posibil costurile”, declară șeful executivului.
Luna aprilie este termenul de finalizare propus de edilul șef pentru o altă investiție importantă: realizarea unei joncțiuni pentru legarea rețelei de canalizare din satele Albești Pământeni și Ungureni cu stația de epurare din Dobroțu.
În același timp, se încearcă obținerea de fonduri pentru proiectele noi.
”Avem deja documentația pentru suplimentarea debitului de apă aferent satului Brătești și tot anul acesta dorim să finalizăm extinderea sediului Primăriei. Concomitent, vom moderniza tot centrul localității, realizând o parcare la Casa de Cultură și amenajând un parc în fața instituțiilor publice, a mai afirmat primarul din Albeștii de Argeș.