cosestiDupă un an bun, cu numeroase obiective realizate, conducerea Primăriei Coșești și-a trasat deja direcțiile de acțiune pentru perioada următoare. Cel mai de anvergură proiect pe care administrația locală îl consideră oportun este introducerea canalizării.
”Documentația o avem, dar important este să identificăm sursa de finanțare. Acest aspect este de fapt munca cea mai asiduă și cea mai puțin vizibilă a autorităților locale: să atragă fonduri, să obțină bani pentru obiectivele pe care le are în vedere pentru dezvoltare. Deoarece am reușit anul trecut să obținem în cadrul PNDL2 finanțarea pentru modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă, este mai mult decât firesc să ne dorim canalizare. Nu este un moft, este o condiție minimă de civilizație.”, explică primarul Nicolae Pană.

Infrastructura rutieră rămâne o prioritate
”Am început anul acesta modernizarea drumurilor cu două tronsoane - Valea Păcurarului și Corbu. În funcție de sumele de care vom dispune pe plan local, vom încerca să continuăm campania de asfaltare. Confort înseamnă utilități și drumuri și nu putem să nu le gândim concomitent, fiindcă sunt multe de făcut, nu ne permitem să mai treacă zeci de ani ca să le luăm etapă cu etapă. Timpul nu mai are răbdare și nici cetățenii, de aceea facem eforturi să ținem pasul cu doleanțele comunității și cerințele societății de astăzi”, afirmă edilul din Coșești.
Anul acesta s-a reușit modernizarea iluminatului public de-a lungul drumului județean, iar anul viitor, ne asigură primarul comunei, proiectul de modernizare va cuprinde și străzile laterale ale localității.
”În mod cert, ne vom implica cel puțin la fel de mult în activitățile culturale, începând cu “Festivalul țuicii” și “Sărbătoarea recoltei”, evenimente ce au  de la an la an mai mare succes și deschidere, și terminând cu orice manifestare ce poate promova tradițiile, obiceiurile, educația. Scopurile sunt multiple: crearea unei emulații între localnici și în special între tineri, pentru creșterea numelui localității noastre, pentru o dezvoltare holistică a comunității.”, declară șeful executivului.

Fie ca magia Sărbătorilor de iarnă să aducă fericire, sănătate şi bunăstare în căminul fiecăruia dintre noi. Sărbători fericite! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Coșești
Primar, Nicolae Pană