cepariPrioritatea conducerii administrației locale din Cepari este finalizarea licitațiilor pentru reabilitarea drumurilor distruse de inundațiile din vară, astfel încât aceste tronsoane să poată fi circulabile în condiții de iarnă.
”Fiind o situație de urgență, ar fi trebuit ca și licitațiile să se deruleze în același ritm: rapid. Din păcate, ne chinuim de 3 luni, de când am primit fondurile de la Guvern, să semnăm contractele și să demarăm lucrările. Timp ar fi, și chiar vremea s-ar preta la acest tip de lucrări, având în vedere precipitațiile din ultima perioadă, care au înmuiat pământul, făcând pietruirea mai eficientă”, spune primarul din Cepari, Cristian Ciobanu.

Foarte important de subliniat este faptul că s-a semnat ordinul de începe al lucrărilor pentru încă un proiect cu finanțare guvernamentală prin PNDL 2, și anume introducerea apei curente la Urluiești-Cepari- Ungureni. Este vorba de un sistem nou, cu 2 foraje și o rețea în lungime de aproximativ 15 km.
Ca lucrări în derulare în localitate putem aminti construcția podului de la Cepari Ungureni (Neagoș), care până la sfârșitul anului va fi dat în folosință, investiție realizată cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În același timp, introducerea apei în Plaiul Oii, proiect executat cu fonduri prin PNDL 1, se apropie de recepția finală. ”Bazinele au fost montate și, practic, mai trebuie făcute probele și ultimele retușuri.”, declară edilul șef.
Moș Crăciun vine și în acest an cu bucurii pentru copii. Din sponsorizări, Primăria Cepari va dărui fiecărui elev câte un mic cadou, așa cum cere tradiția.