vulturestiÎn acest sfârșit de an, principalul proiect aflat în lucru pe plan local la Vulturești este introducerea canalizării, investiție aflată aproape de finalizare. De altfel, la rectificarea bugetară din luna noiembrie, Consiliul Județean Argeș a alocat Primăriei Vulturești fonduri în valoare de 100.000 de lei pentru obiectiv.

”Mult de lucru nu ar mai fi, în jur de 10-15% din întreg proiectul. Mai sunt ceva conducte de introdus și de echipat stațiile de pompare. Dar în curând vremea nu va mai permite desfășurarea lucrărilor și atunci vom continua anul viitor. În schimb, până la sfârșitul anului vom face recepția finală a lucrărilor de asfaltare a DC 51 Vulturești-Bârzești. Trei kilometri de drum comunal au fost asfaltați cu fonduri din bugetul local. Anul viitor vor demara și lucrările din proiectul înscris în PNDL, modernizarea a circa 5 km de drumuri de interes local”, declară primărița Irina Poșircă.
Tot în 2019, autoritățile din comuna Vulturești vor moderniza rețeaua de iluminat public, pe baza unui proiect cu finanțare europeană. Proiectul este depus la AFIR, a fost declarat eligibil și propus spre finanțare pentru anul viitor. Vechile surse de iluminat vor fi schimbate cu lămpi de tip LED, performante și economice, menite să ajute la scăderea facturii de energie electrică.

Subvențiile pentru încălzire, tot mai greu de obținut
În această perioadă, la nivelul Primăriei se află în plină desfășurare programul național de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței. Comparativ cu anii anteriori însă, anul acesta se înregistrează mult mai puține solicitări pentru acest tip de ajutor, principalele cauze fiind schimbarea criteriilor de acordare a acestor subvenții și numărul mare de documente cerute. Astfel, dacă până în 2017 peste 100 de cetățeni din localitate cereau anual ajutoare pentru încălzirea locuințelor, anul acesta au fost înregistrate până în 10 astfel de solicitări.