sapataLa ultima rectificare bugetară, Consiliul Județean Argeș a alocat Primăriei Săpata suma de 100.000 de lei, sprijin financiar în vederea asigurării cofinanțării la proiectul de reabilitare a căminului cultural din localitate.
”Banii sunt bineveniți. Cu ceea ce avem în bugetul local și ce vom mai primi anul viitor, cred că vom reuși să acoperim cofinanțarea proiectului la cămin. Momentan, proiectul se află în faza de evaluare a ofertelor depuse la licitație și, sperăm noi, ca din primăvară să înceapă efectiv lucrările. Investițiile constau în înlocuirea acoperișului, refacerea structurii cu subzidire, amenajarea grupurilor sanitare și montarea unei centrale termice. Proiectul de reabilitare a Căminului Cultural Săpata se va derula cu fonduri europene, prin AFIR”, declară primarul Laurențiu Micu.

Reparații pe un drum comunal
Dacă la căminul cultural lucrările vor începe în 2019, autoritățile din Săpata vor ca în acest sfârșit de an să rezolve problema drumului comunal 395, al cărui terasament a fost afectat de scurgerile apelor pluviale și necesită reparații. Primăria Săpata va elibera în scurt timp autorizația pentru lucrările pe DC 395 (strada Bădițanilor), urmând ca tronsonul de drum comunal pe care se va interveni să intre în lucru chiar la începutul lunii decembrie, dacă vremea va permite. Lucrările presupun betonarea șanțurilor pe o lungime de 300 metri, realizarea unei subtraversări prin montarea unui tub și asfaltarea porțiunii de drum reparate.
În ceea ce privește pregătirile pentru iarnă, administrația publică locală a pus la punct utilajele din dotare în perspectiva acțiunilor de deszăpezire. Primăria Săpata are în dotare o autobasculantă cu lamă și urmează ca în scurt timp să achiziționeze cu fonduri europene și un buldoexcavator.