buzoestiMomentul aniversării a 100 de ani de România Mare a fost sărbătorit cu emoție și entuziasm în școlile din Buzoești, elevii și cadrele didactice pregătind programe cu specific patriotic. De asemenea, pe 1 Decembrie, în bisericile din comună au fost oficiate slujbe religioase pentru a cinsti memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru realizarea Marii Uniri.

Totodată, Grupul vocal folcloric ”Iulian Mutu Constantin” din Buzoești a realizat mai multe filmări la Corbeni și Nucșoara pentru melodii ce urmează a fi difuzate în spectacole de Crăciun și Anul Nou, evenimente organizate sub egida Centenarului. Iubitorii de folclor pot urmări Grupul vocal folcloric ”Iulian Mutu Constantin” din Buzoești miercuri, 5 decembrie, în cadrul emisiunilor difuzate de postul Favorit TV.

Bani pentru toalete la Grădinița Tomșanca
Consiliul Județean Argeș a alocat administrației publice din Buzoești suma de 100.000 de lei la rectificarea bugetară din luna noiembrie. Banii sunt destinați unor lucrări de modernizare a unei unități de învățământ preșcolar. ”Suma alocată este pentru amenajarea unor noi grupuri sanitare în interiorul Grădiniței Tomșanca și pentru montarea unei fose septice. Noi am solicitat fonduri pentru aceleași lucrări și la Grădinița Vulpești, dar am primit doar pentru cea de la Tomșanca. Este bine și așa, banii sunt bineveniți. Trebuie acum să vedem clar dacă e obligatoriu ca banii să fie cheltuiți până la sfârșitul anului sau există posibilitatea de a face lucrările în primăvară”, declară primarul Ion Tănase. Pe de altă parte, pe data de 20 noiembrie, autoritățile din comuna Buzoești și constructorul lucrării au făcut recepția finală a lucrărilor de la podul din satul Vulpești, în punctul Biserică. Podul a fost executat cu fonduri din bugetul local și asigură legătura satului Vulpești cu restul comunei. De asemenea, în perioada imediat următoare, până la finalul anului, se va realiza recepția finală și în cazul lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă din satele Buzoești și Curteanca. Acestea se află pe ultima sută de metri, urmând ca branșările la noile rețele să fie realizate începând din primăvară. Tot din primăvara anului viitor vor fi reluate și investițiile în modernizarea drumurilor comunale incluse în proiectul finanțat de Guvern prin PNDL 2. Până în prezent, din cele 11 străzi cuprinse în proiect, administrația publică locală a reușit să asfalteze un număr de 9 căi de acces. Lucrările de asfaltare a drumurilor de interes local au fost sistate în cursul lunii noiembrie din cauza vremii nefavorabile.

Demersuri pentru introducerea gazelor
Pentru anul viitor, primarul Ion Tănase își propune un obiectiv ambițios, o investiție mult așteptată și extrem de necesară locuitorilor comunei Buzoești: introducerea rețelei de gaze în comună. ”Alături de comunele Recea și Ungheni am înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Valea Teleormanului, scopul principal fiind realizarea și depunerea unui proiect pentru introducerea rețelei de gaze în localitățile noastre. Momentan suntem în discuții privind documentația necesară și urmărim deschiderea măsurilor prin care Ministerul Dezvoltării va finanța astfel de proiecte pentru gaze. Anul viitor ne vom ocupa de proiect și, dacă obținem finanțare, în 2019 demarăm lucrările de introducere a gazelor”, precizează primarul Ion Tănase. În perioada următoare, reprezentanții conducerii administrative a comunei Buzoești vor purta discuții pe această temă și cu societatea Transgaz, operatorul tehnic al sistemului național de transport de gaze.