cicanesti 2Parcul fotovoltaic din localitatea Cicănești se apropie de momentul punerii în funcțiune. Autoritățile locale parcurg în această perioadă ultimele etape premergătoare dării în folosință a obiectivului. ”Cei de la CEZ trebuie să mai monteze un stâlp de electricitate, pentru a se face racordul la rețea, iar ulterior vor fi făcute probele în vederea punerii în funcțiune. Suntem în legătură și cu administrația comunei Valea Iașului, dumnealor au deja o astfel de centrală funcțională, și ne documentăm cu privire la tot ceea ce ține de statutul de furnizor de energie electrică. Începând de anul viitor, parcul fotovoltaic din comuna Cicănești va începe să producă energie electrică”, afirmă primarul Ion Ionescu.

Pe plan local se află în derulare lucrările de reabilitare a Școlii Nicolești, investiții finanțate prin PNDL 2. ”Se lucrează la interior, iar când va fi un interval de vreme bună, 2-3 zile fără ploaie sau ninsoare, se va da și vopseaua decorativă exterioară. Suntem în grafic cu lucrările. Conform proiectului, termenul de finalizare este februarie 2019, dar intenționez ca după vacanța de iarnă elevii să intre în noua școală, să reia cursurile în clădirea reabilitată”, precizează edilul șef din Cicănești.

1 miliard de lei pentru apă
Pe de altă parte, Ministerul Dezvoltării a prelungit termenul până la care pot fi executate lucrările de artă aferente proiectului de modernizare a circa 10 km de drumuri comunale. Astfel, amenajarea șanțurilor și a rigolelor stradale va continua și anului viitor. De menționat este și faptul că la ultima rectificare bugetară operată, Consiliul Județean Argeș a alocat administrației comunei Cicănești suma de 100.000 de lei pentru cel de-al doilea proiect finanțat prin PNDL 2 – extinderea rețelei de alimentare cu apă din localitate.