Slobozia dispensar 7Primăria Slobozia a primit în luna noiembrie un sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei de la Consiliul Județean Argeș pe baza unei rectificări bugetare operate de instituție. ”Fondurile sunt destinate lucrărilor de reabilitare a dispensarului uman, obiectiv la care se lucrează și în această perioadă. Munca s-a mutat la interior, din cauza vremii reci, dar când vom prinde câteva zile cu soare vom aplica și vopseaua la exterior. În paralel se fac ultimele retușuri la cele două școli care au fost reabilitate, nr. 1 și nr. 2 cu clasele I-IV. Am decis ca în aceste unități școlare să păstrăm sobele existente, ca o alternativă la centralele termice, nu se știe niciodată când am putea avea nevoie de ele. Au fost curățate coșurile, așadar sunt pregătite pentru a fi folosite oricând”, afirmă primarul Petre Funie.

În continuare se lucrează și la extinderea rețelei de canalizare, proiect derulat prin PNDL 2. Proiectul de canalizare va continua și anul viitor, în 2019 urmând să fie realizate și trei noi foraje de apă, incluse în cel de-al doilea proiect pentru care autoritățile din Slobozia au obținut finanțare de la Guvern prin PNDL 2 - suplimentare sursă și capacități de înmagazinare apă potabilă.

Centenarul, sărbătorit la Casa de Cultură
Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit la Casa de Cultură din Slobozia, acolo unde elevii școlilor din localitate au susținut un program cu specific patriotic dedicat sărbătorii. Întreaga comună a fost îmbrăcată în ”tricolor”, fiind montate steaguri pe principalele străzi, iar în memoria eroilor a fost organizată o slujbă religioasă.
Luna decembrie înseamnă și prima lună de iarnă, așadar autoritățile din Slobozia au pus la punct din timp utilajele care se ocupă de deszăpezirea drumurilor comunale și locale. Primăria are în dotare un greder, un buldoexcavator și o autobasculantă cu lamă, pregătite să intervină la acțiunile de deszăpezire.