Tipărire

baiculestiConducerea administrativă a comunei Băiculești pregătește în acest sfârșit de an un nou proiect pentru modernizarea infrastructurii de circulație din localitate. Concret, autoritățile locale vor ca anul viitor să asfalteze DC 209 în satul Valea lui Enache, drum cu o lungime de 2,6 km. Momentan se lucrează la proiectul tehnic al obiectivului de investiție, urmând ca de anul viitor să înceapă asfaltarea propriu-zisă. Investiția va fi realizată din bugetul local. Se va continua astfel procesul de modernizare a drumurilor comunale din Băiculești început anul acesta prin asfaltarea DC 213 Argeșani-Băiculești-Zigoneni.

”Lucrările de pregătire a drumului pentru asfaltare, plantarea tuburilor și pregătirea terasamentului, sunt în plină desfășurare. Dacă vremea va permite și temperatura nu va scădea sub 5 grade Celsius, atunci în curând va fi turnat și primul strat de asfalt pe DC 213. În orice caz, și dacă nu se reușește turnarea primului strat anul acesta, suntem în grafic cu lucrările de modernizare a drumului. Conform proiectului, termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2019, avem suficient timp la dispoziție să asfaltăm drumul”, afirmă primarul Niculae Dragnea. 5,4 km de drum comunal vor fi asfaltați cu fonduri europene în cadrul acestui proiect.

Grupuri sanitare la școli
De curând, alte două lucrări aflate în derulare în localitate au fost finalizate. Este vorba de amenajarea unor grupuri sanitare noi la școlile din satele Valea Brazilor și Băiculești și reabilitarea dispensarului uman din satul de centru, prin înlocuirea acoperișului, ambele investiții fiind derulate cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. De asemenea, administrația publică locală a făcut ultimele demersuri în vederea implementării unui nou proiect cu finanțare din fonduri europene. Proiectul prevede amenajarea unui teren multifuncțional de sport, cu gazon sintetic, în incinta fostului sediu de primărie din satul Tutana. Procedurile de achiziție a lucrărilor de construire a terenului de sport au fost realizate, urmând ca în scurt timp, poate chiar anul acesta, dacă vremea va permite, să înceapă amenajarea terenului.