domnesti 1 2La începutul lunii octombrie, în comuna Domnești a avut loc cea de-a VI-a etapă a Concursului  de îndemânare auto „International Autotest Challenge”. Evenimentul s-a bucurat de o largă participare, piloți din toată țara venind să-și etaleze aptitudinile.

”Noi, la Domnești, organizăm de 4 ani etapele, în general câte una pe an, însă anul acesta am ținut două etape în această localitate, pentru că avem condiții foarte bune, sprijin din partea Primăriei și piloți care și-au manifestat dorința să organizăm aici. Foarte mulți participanți din Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung și Domnești ne-au solicitat să organizăm evenimentul la Domnești, nu neapărat datorită distanței, ci pentru că aici îmbrăcămintea asfaltică este foarte bună, nu avem niciun fel de obstacol, borduri, parapeți, publicul este foarte disciplinat, asigurarea ordinii și disciplinei fiind în mare măsură meritul autorităților locale. În automobilism este vorba de pasiune. Nu este o afacere nici pentru organizatori, este deopotrivă bucuria de a conduce, de a vedea piloți buni și talentați”, a declarat  Teodor Gheorghe, fost pilot de curse, campion național, președintele asociației organizatoare.
Interesant la această manifestare este că pot participa și minori, aceștia concurând evident în cadrul categoriei de vârstă și, de asemenea, doamne, care s-au dovedit la fel de talentate în ale șofatului, precum reprezentanții sexului ”tare”.
”Concursul de îndemânare auto se înscrie în acțiunile noastre de promovare a localității și de creare a oportunităților  pentru tineri, de petrecere a timpului liber. Faptul că vin atât de mulți din alte localități și județe este, fără îndoială, de bun augur pentru toată localitatea. Lumea automobilismului este una extrem de frumoasă, pe cât de spectaculoasă, pe atât de riguroasă, în care talentul, ca principală calitate, este dublat de spiritul de fair-play, ca în orice sport. A fost o bucurie să-i privim pe piloți și îi așteptăm cu drag pe organizatori la viitoarele etape. Ca autorități locale, le acordăm tot sprijinul  și încurajăm acest tip de manifestări”, a declarat primarul Gabriel Zăvoianu.
Din punct de vedere al investițiilor, lucrurile încep să intre pe făgaș.
”Am început lucrările de amenajare la locul de joacă din parcul spitalului și așteptăm avizul de la Distrigaz pentru a da ordinul de începere  la lucrările de executare de branșamente la rețeaua de apă și canalizare.”, spune edilul șef.