stefan cel mare 2În luna octombrie, Primăria Ștefan cel Mare a fost partenerul unui eveniment inedit, menit să promoveze frumusețea tradițiilor locale. Pe 20 octombrie, Asociația ”Meșteșuguri argeșene” și autoritățile din Ștefan cel Mare au fost gazdele cicloturismului organizat de Asociația ROI și susținut de OMV Petrom.
Evenimentul a constat în desfășurarea unui traseu de cicloturism și prezentarea produselor și tradițiilor locale, în frumosul peisaj din incinta Mănăstirii Glavacioc. Credința și valorile culturale ale satului de odinioară au adus laolaltă oameni care s-au bucurat de o zi însorită de toamnă, evenimentul dovedindu-se a fi unul de excepție.

Investiții în derulare
Dispensarul uman aflat în construcție în comuna Ștefan cel Mare are mari șanse să fie finalizat anul acesta. ”Se lucrează în continuare, obiectivul este realizat în proporție de 75%. Acum se dă cu vopsea decorativă pe afară, apoi mai sunt de făcut doar amenajările interioare, deci se poate lucra chiar dacă vremea se schimbă. Dacă și facturile sunt achitate la timp de către minister, ca și până acum, dispensarul uman va fi gata până la sfârșitul anului”, declară primarul Niculae Vidan.
O altă investiție va demara în luna noiembrie în localitate. Este vorba de reabilitarea interioară a Școlii cu clasele I-VIII Ștefan cel Mare, proiect menit să completeze investițiile ce s-au făcut în ultimii ani în unitatea școlară din comună. Lucrările prevăd schimbarea instalațiilor electrice și sanitare, reamenajarea sălilor de clasă, a laboratoarelor și a tuturor spațiilor școlare. Investițiile vor demara cu finanțare din bugetul local, urmând a fi continuate cu sprijinul administrației județene, după cum își propune conducerea administrației locale. De asemenea, în luna noiembrie, autoritățile din comuna Ștefan cel Mare vor redepune în cadrul GAL ”Microregiunea Lunca Argeșului” un proiect pentru montarea unui sistem de supraveghere video în comună. ”Suntem în perioada de obținere a avizelor necesare proiectului. Îl vom depune în noiembrie, sperăm să fie declarat eligibil și să fie aprobată finanțarea. Sistemul de supraveghere video ar fi util pentru prevenirea delictelor, pentru siguranța cetățenilor și, nu în ultimul rând, pentru monitorizarea traficului”, adaugă primarul Niculae Vidan.