popestiÎncepând din luna octombrie, în comuna Popești au demarat lucrările la gazoductul internațional BRUA. Conducta de transport gaze va însuma 35 de km de rețea în județul Argeș și va trece prin localitățile Popeşti, Izvoru, Râca, Căldăraru şi Bârla. Lucrările sunt programate să se desfășoare până în primăvara anului 2020.
Proiectul general vizează dezvoltarea pe teritoriul României a sistemului naţional de transport a gazului pe coridorul de transport Bulgaria – România – Ungaria – Austria.

În altă ordine de idei, în localitate continuă lucrările de asfaltare a drumurilor de interes local incluse în proiectul finanțat de Guvern prin PNDL 2. ”Se lucrează la asfaltarea străzilor Câmpului și Trandafirului, în satul Purcăreni, și urmează asfaltarea străzii Dispensarului, în satul Slobozia. Ulterior, firma care se ocupă de lucrări va trece la asfaltarea tronsoanelor de drumuri din satele Popești și Palanga”, declară primarul Ion Mihai. Proiectul derulat de administrația publică locală prevede asfaltarea a 6,5 km de drumuri locale.
Lucrările la școală, finalizate
Autoritățile din comuna Popești au finalizat de puțin timp reabilitarea și modernizarea Școlii ”Victor Țârcovnicu” Slobozia. Acestea au constat relocarea cancelariei în scopul creării unui circuit interior astfel încât elevii să ajungă, printr-un hol, la grupurile sanitare din clădire, amenajarea noilor grupuri sanitare, atât pentru școală cât și pentru grădiniță, înlocuirea parchetului, amenajări interioare și realizarea unui loc de joacă delimitat pentru grădiniță. Investițiile în cadrul unității de învățământ au fost realizate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș. De altfel, pe viitor, conducerea administrației publice locale intenționează să amenajeze locuri de joacă pentru copii și în celelalte sate ale comunei.
Pe de altă parte, autoritățile din Popești așteaptă un răspuns privind aprobarea finanțării proiectului de introducere a canalizării în comună depus la Ministerul Dezvoltării.