Tipărire

negrasi dispensar 1La sfârșitul lunii octombrie vor fi finalizate lucrările la dispensarul uman din satul Negrași, investiție derulată prin PNDL 2. ”Se lucrează la amenajarea exterioară, se montează pavelele în curtea dispensarului. Ulterior, separat, se va face dotarea. În decurs de o lună vom parcurge și această etapă. După ce va sosi și mobilierul, cabinetul medicului de familie și farmacia se vor muta aici și se va da drumul la activitate. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 30 octombrie”, precizează edilul șef din Negrași.

În ceea ce privește proiectul de reabilitare a Școlii cu clasele I-IV Bârlogu, în perioada imediat următoare, acesta va fi din nou scos la licitație. Studiul de fezabilitate al proiectului a fost recent modificat prin actualizarea costurilor lucrărilor, în concordanță cu noile condiții financiare. Până la reabilitarea școlii, elevii din Bârlogu vor învăța în sălile de clasă din incinta grădiniței din sat.
În paralel, administrația publică locală a dat startul pregătirilor pentru iarnă prin realizarea aprovizionării cu lemne a unităților publice și pregătirea drumurilor locale.

Teren de sport la Școala  ”Petre Badea”
Până la sfârșitul acestui an, în incinta Școlii ”Petre Badea” Negrași va fi amenajat un teren multifuncțional de sport, pe baza unui proiect finanțat din fonduri europene. ”Proiectul este derulat prin GAL ”Microregiunea Lunca Argeșului”, iar finanțarea alocată este de 53.000 de euro.
“Licitația a fost finalizată, urmează să semnăm contractul pentru execuția lucrărilor. Firma care va amenaja terenul cu gazon sintetic se va apuca de lucru în jurul datei de 1 noiembrie. Amenajarea propriu-zisă va dura aproximativ o lună, așadar sperăm ca până la sfârșitul anului terenul să fie dat în folosință. Va putea fi folosit atât de elevii școlii cât și de către restul cetățenilor comunei, este o investiție pentru întreaga comunitate”, afirmă primarul Constantin Alexandru.