cicanestiAdministrația publică a comunei Cicănești își propune să finalizeze lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Nicolești până la sfârșitul anului, astfel încât elevii și preșcolarii din localitate să revină cât mai repede în unitatea de învățământ.
”Reabilitarea este realizată în proporție de 70%, mai sunt de montat tâmplăria și parchetul, de aranjat exteriorul și gardul școlii. Termenul de finalizare al proiectului este martie 2019, dar noi ne dorim ca investiția să fie gata până la sfârșitul anului, să intre copiii în școală cât mai repede. Avem și grădiniță la Nicolești, este important ca cei mici să aibă un spațiu adecvat pentru desfășurarea activităților”, precizează primarul Ion Ionescu.

Referitor la cel de-al doilea proiect finanțat prin PNDL 2, extinderea rețelei de alimentare cu apă, acesta se apropie la rândul său de finalizare. Conductele au fost introduse, iar în luna octombrie s-a lucrat la montarea grupurilor de pompare a apei. De asemenea, autoritățile din comuna Cicănești se află în etapa obținerii documentelor premergătoare punerii în funcțiune a parcului fotovoltaic din localitate. Conform studiului de fezabilitate al proiectului, parcul fotovoltaic ar urma să asigure energia electrică necesară funcționării iluminatului public și a instituțiilor de pe raza comunei. În derulare se află și o serie de lucrări de artă în completarea proiectului de asfaltare a 10,5 km de drumuri locale, proiect finanțat din surse externe. Este vorba de amenajarea unor șanțuri și rigole, acțiuni care vor continua până la finalul anului, în funcție și de starea vremii.