Tipărire

corbiAsociația ”Corbii de Piatră” va asigura pentru 100 de locuitori ai comunei Corbi transportul gratuit de Ziua Națională, la Alba Iulia. Aceștia vor participa la manifestările prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, alături de primarul Virgil Baciu.

”100 de corbeni pentru 100 de ani de la Marea Unire, alături de steagul tricolor de 100 de metri - aceasta va fi delegația noastră de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne ridicăm la înălțimea înaintașilor și să ne coagulăm voințele pentru a ne păstra unitatea de neam și țară. În acest spirit unionist, încercăm să strângem semnături pentru organizarea unui referendum prin care să ne manifestăm dorința vie de a ne uni cu Basarabia. Fac un apel la toți colegii mei primari să strângă aceste semnături, pentru a le arăta conducătorilor noștri care este poziția românilor față de situația granițelor țării. Spuneți da referendumului pentru Unire! Numai așa vom putea deveni urmașii lui Mihai Viteazul sau Cuza, numai așa vom demonstra că și în noi, arde flacăra patriotismului, că ne-am păstrat identitatea, limba și credința nealterate, precum și spiritul! Toți istoricii sunt de acord că Unirea din 1918 este cea mai frumoasă și mai adevărată, cea mai glorioasă filă a neamului nostru. Să devenim ce-am fost!”, a declarat primarul Virgil Baciu.
În spiritul acestei idei a Unirii, primarul comunei Baimaclia, localitatea înfrățită și unită cu localitatea Corbi, a obținut cetățenia română și a depus documentele pentru a-și scoate buletin de Corbi.

Proiecte de investiții
Niciunul dintre cele 3 proiecte de investiții ce vizează modernizarea infrastructurii în comuna Corbi nu au intrat la finanțare în cadrul programului guvernamental PNDL2. Motivele respingerii tuturor acestor obiective rămân incerte pentru administrația locală care, conform declarațiilor primarului Virgil Baciu, va reîncerca obținerea de fonduri pentru concretizarea acestor eforturi de a moderniza localitatea.
”Nu am nicio explicație pentru care niciuna dintre documentațiile depuse nu a primit finanțare. Vom reîncerca să le depunem în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 3, cu speranța că și localitatea noastră merită atenție și susținere, în egală măsură cu celelalte din județ. În definitiv, toate cele trei proiecte se înscriu în mersul firesc al dezvoltării localității. Primul vizează înființarea sistemului de canalizare în satele Corbșori, Poienărei, Stroești și Podeni (în celelalte două sate, Corbi și Jgheaburi având în lucru, cu fonduri europene,  sistemul de canalizare). A doua investiție necesară pentru comunitate este modernizarea drumului din satul Stănești, cătun Pârâiești, modernizare ce presupune pe lângă asfaltare, construirea unui pod în punctul Valea Mare. Cel de-al treilea obiectiv, deosebit de important, este construirea unui pod peste Râul Doamnei”, explică primarul localității Corbi.