cocuConducerea administrației publice din Cocu intenționează să demareze lucrările de introducere a rețelei de canalizare în luna noiembrie. ”Până la sfârșitul acestei luni va fi desemnat câștigătorul licitației și vom încheia contractul pentru execuția lucrărilor. Drept urmare, dacă și vremea ne permite, în luna noiembrie intenționăm să începem lucrările la canalizare. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale și presupune realizarea sistemelor de canalizare și epurare a apelor uzate menajere în satele Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu”, declară primarul Gheorghe Țucă.

În scurt timp va intra în funcțiune centrala fotovoltaică construită în localitate, în condițiile în care la începutul lunii octombrie au fost efectuate ultimele probe pentru funcționare. Autoritățile locale așteaptă eliberarea unui certificat de racordare la rețeaua electrică națională, pe care îl vor depune ulterior la ANRE, în scopul obținerii licenței de furnizor de energie electrică. Conform reprezentanților administrației din comuna Cocu, energia electrică produsă de centrala fotovoltaică va acoperi consumul cu iluminatul public și funcționarea instituțiilor de pe raza comunei.

Proiecte pentru două drumuri
Atenția primarului Gheorghe Țucă și a Executivului comunei Cocu este îndreptată în această perioadă și către alte două proiecte care vizează reabilitarea unor drumuri comunale. Este vorba de DC 167 (sat Crucișoara), acolo unde există o alunecare de teren ce trebuie remediată, și DC 176 (sat Richițele) care necesită asfaltare. ”Pentru refacerea DC 167, deteriorat din cauza producerii alunecării de teren, avem un proiect depus la Compania Națională de Investiții. De curând am trimis ultimele documente solicitate de instituție și sperăm să fie aprobată finanțarea pentru lucrări. Pentru asfaltarea DC 176 avem proiect tehnic făcut, documentația a fost depusă din 2017 la Ministerul Dezvoltării. Proiectul prevede asfaltarea a 4,3 km de drum comunal. Așteptăm răspunsul ministerului cu privire la alocarea fondurilor necesare investiției”, precizează edilul șef din Cocu.