Tipărire

racaUn număr de 2.500 de imobile de pe raza comunei Râca vor beneficia în mod gratuit de cadastru sistematic în baza Programului Național  de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), pe baza unui contract semnat de autoritățile locale cu OCPI Argeș. Banii pentru lucrările de cadastru sunt asigurați de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).
”Suntem la un nivel de 30% în realizarea proiectului de cadastru gratuit. Se lucrează într-un ritm continuu, programul se va derula și în 2019. Cetațenii vor primi gratuit actele pentru terenuri și case”, precizează Georgel Burcea, edilul șef din Râca.

Asfaltarea celor 6,5 km de drumuri comunale, investiție realizată cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2, a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește finalizarea lucrărilor. ”A fost finalizată asfaltarea DC 436 și a DC 438, iar la sfârșitul lunii septembrie vor fi demarate lucrările de asfaltare a DC 129, ultimul tronson de drum inclus în proiect. Sperăm ca în luna octombrie să fie terminate toate lucrările de asfaltare”, declară primarul din Râca. De asemenea, în luna septembrie, autoritățile din comuna Râca au finalizat lucrările de modernizare a stației de înmagazinare, pompare și a stației de clorinare pentru sistemul de alimentare cu apă. Investiția a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, instituție care în luna iunie a alocat suma de 73.000 de lei administrației publice locale pentru realizarea obiectivului. Se lucrează în continuare la introducerea sistemului de canalizare, o altă investiție derulată la nivel local cu fonduri guvernamentale. Punerea în funcțiune a rețelei de canalizare se va face anul viitor, în prezent lucrându-se la cele șase stații de pompare aferente.
Pe de altă parte, anul școlar a debutat în bune condiții pentru elevii și cadrele didactice din localitate. Școala Gimnazială Râca și-a așteptat elevii în săli de clasă igienizate, transportul școlar este asigurat, iar de curând a fost realizată și aprovizionarea cu lemne pentru iarnă.