Tipărire

mozaceni bunPăstrarea și promovarea tradițiilor străvechi constituie un obiectiv important pentru autoritățile comunei Mozăceni. Frumusețea și unicitatea tradițiilor și obiceiurilor din comuna Mozăceni au fost prezentate cu emoție și mândrie de copii și tineri din localitate în cadrul unei emisiuni a postului Curier TV, în data de 18 septembrie. În mijlocul acestora s-a aflat primărița Liana Corina Dună, prezentă ca întotdeauna pentru a susține cultura și tradițiile locale.

Măsuri pentru prevenirea apariției pestei porcine
Din luna septembrie, administrația publică a comunei Mozăceni a început implementarea măsurilor pentru prevenirea apariției pestei porcine africane în localitate, menținând o strânsă legătură cu autoritățile județene pe această temă. ”În cadrul ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor (animale), desfășurată la Instituția Prefectului Argeș în luna septembrie, a fost emis un ordin prin care se dispun acţiuni de verificare în judeţ pentru prevenirea introducerii de suine infestate cu acest virus. Echipele sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi constau în controlul transporturilor rutiere de animale vii. Totodată, autorităţile publice locale trebuie să aibă în vedere respectarea ordinului prefectului privind interzicerea organizării de târguri de animale, atât în zonele obişnuite, cât şi în proximitatea acestora. Recomandăm locuitorilor comunei Mozăceni, și argeşenilor în general, să achiziţioneze numai animale crotaliate, de la agenţi economici şi din zone autorizate, pentru a evita eventuale incidente privind infestarea cu virusul PPA”, precizează primărița Liana Corina Dună.

Cadastru și asistență juridică gratuite
Începând din luna septembrie, locuitorii comunei Mozăceni beneficiază de asistență juridică gratuită. Astfel, cetățenii care au probleme juridice se pot înscrie la secretariatul Primăriei Mozăceni pentru consultații ce vor fi acordate gratuit în ultima săptămână a fiecărei luni.
În luna septembrie, Primăria Mozăceni a început identificarea și măsurarea parcelelor pentru întocmirea cadastrului gratuit, conform Programului Național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), pe baza unui contract semnat de autoritățile locale cu OCPI Argeș. Banii pentru lucrările de cadastru sunt asigurați de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Peste 2.000 de imobile din comună vor beneficia de cadastru gratuit în cadrul programului.

Alimentarea cu apă, aproape de final
În ceea ce privește proiectul de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă din comună, proiect derulat cu finanțare prin PNDL 2, acesta se apropie cu pași repezi de finalizare. Conform autorităților locale, lucrările vor fi terminate până la data de 1 octombrie.
Probleme sunt însă legat de resursele financiare ale Primăriei Mozăceni, în urma rectificării bugetare din luna august. ”Suntem dezamăgiți că rectificarea bugetară a fost pe minus pentru noi. Trebuie să dăm înapoi banii repartizați la începutul anului, fapt ce duce la intrarea în impas cu plata asistenților persoanelor cu handicap pentru ultimele două luni ale anului. Vor fi probleme în acest sens și trebuie găsită o soluție cât mai repede”, afirmă primărița Liana Corina Dună.