negrasi bun 1Primăria Negrași a derulat în luna august o acțiune de întreținere a drumurilor comunale din cele trei sate: Bârlogu, Negrași și Buta. Autoritățile locale au folosit piatră concasată pentru reabilitarea căilor de acces, realizându-se astfel pregătirea drumurilor pentru sezoanele de toamnă și iarnă. Totodată, la Școala ”Petre Badea” Negrași s-au făcut pregătiri pentru începerea noului an școlar. Sălile de clasă au fost igienizate, curtea școlii a fost curățată și s-a făcut aprovizionarea cu combustibil pentru iarnă.

”Școlile au constituit întotdeauna o prioritate pentru mine, alături de sănătate. Am pus un accent deosebit pe pregătirile pentru noul an de învățământ, astfel încât copiii să fie primiți în condiții optime. Tot din acest motiv facem eforturi să reabilităm Școala Bârlogu, o locație extrem de necesară pentru infrastructura de educație din comună. Din păcate, la prima licitație pentru lucrările de reabilitare s-a prezentat o singură firmă, care ulterior s-a retras. A trebuit să organizăm o nouă licitație, iar acum așteptăm până pe 30 august, data când se va stabili un câștigător”, declară primarul Constantin Alexandru. Până la reabilitarea școlii, elevii din Bârlogu vor învăța în sălile de clasă din incinta grădiniței din sat.

Teren multifuncțional de sport
În această toamnă, la școala din satul Negrași va începe amenajarea unui teren multifuncțional de sport, obiectiv realizat pe baza unei finanțări europene obținute prin GAL. Terenul de sport va putea fi folosit atât de elevii școlii, cât și de către tinerii din localitate. Tot în această toamnă va fi finalizat dispensarul uman din satul de reședință, un proiect derulat cu finanțare guvernamentală prin PNDL 2. Deocamdată cabinetele medicale și farmacia funcționează în incinta Căminului Cultural Negrași. Nu în ultimul rând, autoritățile locale și cetățenii comunei fac un nou apel către reprezentanții Consiliului Județean Argeș în vederea finalizării asfaltării DJ 679 Negrași-Mozacu. Drumul care duce către Poiana Narciselor a fost asfaltat pe o lungime de circa 2 km din totalul de 5 km, conducerea Consiliului Județean promițând în primăvară că lucrarea va fi finalizată în scurt timp. Până acum lucrările de asfaltare nu au fost reluate, motiv de nemulțumire pentru toți cetățenii comunei Negrași.