domnesti 1”Ruperea de nori” din data de 23 august, a avut efecte devastatoare asupra infrastructurii localității Domnești. Deși ploaia torențială a durat doar 30 de minute, cantitatea enormă de apă a făcut imposibilă preluarea fluxului de către canalele pluviale.
”Ne consideram într-un fel privilegiați față de alte localități din județ, dat fiind faptul că ploile din lunile trecute nu  ne-au afectat serios. Iată că situația s-a schimbat, din nefericire. Nu au fost situații în care viața cuiva a fost pusă în pericol, însă bilanțul este destul de sumbru, mai ales din perspectiva costurilor pe care le necesită remedierea problemelor.”, declară primarul Gabriel Zăvoianu.

Astfel Valea lui Gheorghe a inundat subsolurile a 6 gospodării, pe Valea Lupului 4 locuințe au fost izolate, iar străzile Erou Ilă Gheorghe, Frații Crăciun, Aninoasei, Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu au fost distruse total sau parțial. ”S-a întocmit un raport preliminar, pe plan local, și am solicitat o comisie din partea ISU pentru a face o evaluare în urma căreia se va întocmi un deviz estimativ pentru solicitarea fondurilor necesare remedierii problemelor. Sigur că deja am intervenit cum am putut pentru ca circulația să poată fi reluată și pentru a asigura accesul celor din Valea Lupului. Continuăm cu ce utilaje și materiale avem, să remediem pe cât posibil stricăciunile, însă lucrările pe care le efectuăm sunt provizorii, premergătoare intervențiilor ce se vor face în momentul când vom primi fondurile de la Situații de Urgență.”, spune șeful executivului.
Costurile neprevăzute  ca urmare a acestei situații agravează problemele financiare existente cu care administrația locală se confruntă. ”Bugetul comunei noastre a fost mai mic anul acesta cu 4 miliarde de lei față de cel repartizat anul trecut. Ne aflăm, așadar, într-o situație destul de neplăcută. Suntem în imposibilitatea de a achita banii pentru lunile următoare la facturile la iluminatul public și, în general, pentru funcționarea aparatului administrativ.  Sper că situația se va schimba, așa cum ar fi firesc, la rectificarea bugetară. Mă bazez pe acest lucru deoarece activitatea nu poate fi blocată. Suntem nevoiți să realizăm o serie de lucrări, cum ar fi refacerea și decolmatarea șanțurilor din comună, distruse nu doar de ploi, ci mai ale de lucrările de introducere a apei și canalizării, precum și alte intervenții care nu suportă amânare”, spune edilul din Domnești.
Continuând seria spectacolelor aniversare, dedicate marilor nume ale folclorului, Primăria Domnești organizează în data de 23 septembrie, la Teatrul de Vară, un eveniment de excepție dedicat interpretei Alexandra Bleaje. Vor urca pe scenă artiști consacrați ai cântecului popular.