musatestiAdministrația publică a comunei Mușătești a făcut în luna august un pas important în direcția implementării proiectului de extindere a rețelei de alimentare cu apă în comună, finanțat cu fonduri guvernamentale, prin PNDL 2.
”Pe 20 august am semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă în satele Mușătești, Prosia, Robaia, Valea-Faurului, Vîlsănești, Valea Muscelului, Stroești și amenajarea unei gospodării de apă în comună. Aș fi mulțumit dacă până la finalul anului reușim să finalizăm proiectarea și să obținem avizele necesare, astfel încât de la anul să demarăm lucrările. Este o investiție importantă și tocmai de aceea toate etapele trebuie parcurse cu mare atenție”, declară primarul Constantin Oancea. Pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în comuna Mușătești, Guvernul a alocat prin PNDL 2 peste 43 de miliarde de lei vechi.

Nu au fost uitate în acest sfârșit de vară nici pregătirile pentru începerea noului an școlar. În toate unitățile de învățământ de pe raza comunei se află în plină desfășurare tradiționala curățenie. În plus, la Școala Mușătești, în patru săli de clasă a fost schimbat parchetul, iar la Școala Stroești se lucrează la reabilitarea corpului de clădire în care funcționează laboratoarele școlii.
Pe de altă parte, bugetul comunei Mușătești a avut de suferit în urma ultimei rectificări a bugetului de stat, operată în vederea echilibrării bugetelor locale cu sumele din impozitul pe venit și cotele defalcate din taxa pe valoarea adăugată. ”Suntem pe minus cu 121.000 de lei. Erau banii programați pentru plata avizelor la proiectul de asfaltare a drumului din satul Costești, ne doream să asfaltăm măcar 1 km de drum. Este un drum pentru care și eu, ca și primarii de dinainte, m-am chinuit să găsesc fonduri să-l asfaltez și chiar aveam o șansă cu banii aceștia. Dar în această situație, nu știu ce vom mai putea face… Pentru mine, 121.000 de lei mai puțin în bugetul local înseamnă foarte mult, luând în considerare bugetul total al comunei”, precizează primarul Constantin Oancea.