nucsoaraÎn luna august, reabilitarea unităților școlare din satele Sboghițești, Slatina și Nucșoara s-a aflat în centrul activităților administrației publice din comuna Nucșoara. În toate școlile au fost realizate ample lucrări de renovare, de la schimbarea parchetului, lambriurilor și a instalațiilor electrice, până la zugrăvirea sălilor de clasă și amenajarea exterioară a clădirilor. Edilul șef din Nucșoara, Ion Cojocaru, își propune să finalizeze toate aceste investiții în infrastructura de educație până la începerea noului an școlar.

Din luna septembrie, și la dispensarul uman din satul Nucșoara vor demara lucrări de reabilitare. Acoperișul clădirii dispensarului va fi schimbat, fondurile provenind din bugetul local și de la Consiliul Județean Argeș. De asemenea, din toamnă se vor căuta soluții de finanțare pentru alte două obiective de interes de pe raza comunei, pentru care autoritățile locale au proiecte pregătite. Este vorba de asfaltarea drumului local Valea Seacă-Slatinei, în lungime de 1,2 km, ultimul drum de interes local din Nucșoara care mai trebuie asfaltat, și modernizarea Căminului Cultural. Atenția administrației locale se îndreaptă către programele cu finanțare europeană pentru implementarea celor două proiecte. ”În prezent se lucrează la cadastrarea drumurilor din satul Slatina, în vederea asfaltării acestora după introducerea rețelei de alimentare cu apă, proiect aflat în derulare. Anul viitor vrem să facem un proiect în acest sens, în cadrul căruia să fie inclus și drumul care face legătura între satele Slatina și Nucșoara. În aceste condiții, dacă totul merge bine, în 2020 mi-aș dori să semnăm contractul de execuție a lucrărilor. Ar fi o mare realizare pentru mine dacă lucrurile se vor desfășura astfel!” spune primarul Ion Cojocaru.
Lucrările la DC 268, în plină desfășurare
O altă investiție importantă aflată în derulare la nivelul comunei este aceea de asfaltare a DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădetu. ”Sperăm ca la data de 15 septembrie să începem turnarea asfaltului pe toată lungimea drumului. Se va lucra concomitent pe toate cele trei tronsoane. Ulterior, vor fi amenajate șanțurile și se vor trasa marcajele. Cu toate lucrările incluse în proiect, sper ca până la sfârșitul anului vom finaliza această investiție”, adaugă primarul Ion Cojocaru. Asfaltarea DC 268, în lungime de aproximativ 7 km, este realizată cu fonduri guvernamentale.