micestiNumărându-se printre localitățile argeșene grav afectat de inundațiile din lua iunie, din fondul pentru situații de urgență al Guvernului, comuna Micești a primit fonduri pentru remedierea problemelor. Astfel, drumurile afectate vor fi reabilitate.
”Suntem în procedură de achiziție în vederea reabilitării drumurilor din satele Brânzari, Purcăreni-Valea Purcăreni și Micești-Valea Largă Troislav. Ca măsură de prevenție pentru eventualele următoare situații de acest gen, împreună cu Apele Române vom decolmata Valea pârâului Miceasca, zonă predispusă la inundații”, a declarat primarul Dumitru Voicu.

Toate unitățile de învățământ de pe raza localității sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Au fost finalizate toate lucrările conform dispozițiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu privire la amenajările ce trebuiau făcute pentru a fi în conformitate cu legea, în cazul incendiilor. ”Același tip de lucrări pentru evacuare rapidă în caz de incendii au fost realizate și la clădirea Primăriei”, spune edilul șef.
Un motiv de bucurie pentru cetățenii localității: anul acesta, sărbătorirea Zilei Localității pare a deveni certitudine. ”Suntem în discuții pentru stabilirea exactă a datei. Cel mai probabil, vom organiza manifestările în a doua duminică a lunii octombrie. Sărbătoarea va cumula trei evenimente, având în vedere că suntem în anul Centenarului Marii Uniri: aprinderea ”Flăcării Unirii la Micești”, (activitate realizată în colaborare cu Consiliul Județean, parte a campaniei ” Respect pentru Valorile Naționale”, ce reprezintă simbolic respectul și comemorarea eroilor neamului și a acelora care au înfăptuit Marea Unire), Sărbătoarea Mărului și Ziua Localității”, a mai declarat șeful executivului din Micești.