Ion ManzanaIon Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș declară că Guvernele Orban și Cîțu au acordat cele mai mici ajutoare din Uniunea Europeană pentru firmele afectate de pandemie, motiv pentru care problemele mediului de afaceri sunt din ce în ce mai mari. "Nu au contat nici solicitările repetate de sprijin din partea agenților economici, nici protestele celor din industria HoReCa, ale fermierilor sau ale altor categorii profesionale.

Guvernanții au fost impasibili, trăind în bula lor, paralelă cu România reală!
Nu este întâmplător, așadar, că numărul de firme dizolvate a crescut cu 8,82% în primele patru luni din 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, la 9.109, faţă de 8.371 în perioada ianuarie-aprilie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Domeniile de activitate care au înregistrat cele mai multe dizolvări de firme în primele patru luni din 2021 au fost comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, HoReCa, industria prelucrătoare, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, precum şi construcţiile.
Domnilor guvernanți, chiar vreți să rămâneți în istorie drept asasinii economici ai României?", conchide Ion Mînzînă.